Dobroběh je sportovní událost určena nejen pro rodiny s dětmi, ale také pro velké sportovce. Běhu se mohou zúčastnit jak profesionální běžci, tak rodiče s kočárkem či vozíčkáři. I letošní rok byla návštěvnost bohatá a složení účastníků různorodé. Akce se uskutečnila na Atletickém stadionu TJ Lokomotiva Olomouc v neděli 15. září 2019.

Závod bez časomíry

Pro děti, které se na dlouhé běžecké tratě zrovna necítily, byl připraven atletický ovál o délce 450 m. Zdatnější sportovci měli na výběr z 1,5 km a 5 km dlouhé trasy s výběhem do parku. Časomíra se nekonala, šlo o dobrou věc, ale tři nejrychlejší z každé kategorie odměněni samozřejmě byli.

Výtěžek z letošního Dobroběhu poputuje vybraným dětem z rehabilitačního centra Jitrocel, kterým tak pomůže uhradit speciální rehabilitační služby. Sociální podnik JITROCEL poskytuje zdravotně znevýhodněným osobám profesionální rehabilitační, rekondiční a masérské služby. Centrum se může pyšnit tím, že zaměstnává více než 30 % zaměstnanců ze znevýhodněných skupin a případný zisk zpětně investuje do rozvoje společnosti.

Organizace na jedničku

„Ráda jsem podpořila dobrou věc a těší mě, že se ke mně přidala i řada dalších kolegů. Především ale oceňuji pořadatele, protože je dost těžké zorganizovat takovou záslužnou akci bez podpory VIP hostů a známých osobností,“ uvedla obchodní zástupkyně společnosti Radka Zemánková. HARTMANN – RICO těší, že se může zapojit do podobně zaměřených akcí a pomoci tak přispět a podílet se na dobré věci.

Na trati Dobroběhu
Unavení a spokojení pro doběhu Dobroběhu

Může vás také zajímat

XX. celostátní kongres s mezinárodní účastí
Ve dnech 5. a 6. května se konal v prostorách Univerzity Pardubice již XX. celostátní kongres…
Postup při preskripci, doktor a pacient
V předchozích článcích jsme vás již informovali o hlavních změnách, které přinesla Novela…
Businessman kategorizační strom
Kategorizační strom je nově přílohou zákona č. 48/1997 Sb.
Přinášíme Vám jeho aktuální…