Základem dobrého hojení ran je čistý povrch rány. Nový roztok HydroClean® Solution účinně zajišťuje čistotu rány i jejího okolí. Tento přípravek doplňuje HydroTerapii a slouží k jejímu efektivnějšímu využití a lepším výsledkům při léčbě ran. Výhodou tohoto přípravku je především jeho jednoduchá a bezbolestná aplikace a účinná antiseptická péče. Všestrannost produktu spočívá v tom, že roztok zároveň čistí, oplachuje, zvlhčuje a ošetřuje ránu i její okolí. Lze jej použít k čištění pomocí obkladů i jako oplachový roztok. Vodní roztok poloxameru a polyhexanidu (PHMB) zabraňuje sekundární infekci způsobené patogeny a/nebo mikroorganismy v obvazovém materiálu odolnými vůči antibiotikům. Zároveň je skvělým pomocníkem při převazech ran, kdy změkčuje a pomáhá odstraňovat obvazové materiály, tj. obvazy, gázy a výplně ran, které jsou vysušené, kontaminované a přilepené k ráně. 

HydroClean® Solution výhody

Doporučujeme přípravek aplikovat při povrchovém čištění a irigaci rány před jakoukoli léčbou. 
Před použitím je možné roztok zahřát na tělesnou teplotu. K čištění ran je vhodné použít obvazy, obinadla, tampóny apod. (např. Sterilux®) namočené v roztoku HydroClean® Solution. Aby bylo dosaženo optimálního efektu při čištění infikovaných, hlubokých ran a ran s nekrotickými tkáněmi, je vhodné nechat přípravek alespoň 10-15 minut působit. Přípravek by měl být spotřebován do 8 týdnů od otevření. 
 

Indikace

Indikací k využití HydroClean® Solution jsou různá infikovaná i neinfikovaná akutní poranění nebo chronické rány (např. diabetické vředy, bércové vředy, dekubity atd.). Dá se použít při zranění popálením nebo chemikáliemi (např. 1. a 2. stupeň popálení, poleptání atd.), při poranění elektrickým proudem nebo ionizujícím zářením. Vhodný je také k ošetření vstupní oblasti močových katetrů nebo ochraně pokožky v okolí stomií, píštělí a abscesů. Spektrum jeho využití je velmi široké.

HydroClean® Solution tabulka