Hydroaktivní krytí HydroTac Border Multisite je nová varianta krytí z řady produktů HydroTac. Jeho výhoda, oproti ostatním produktům z této řady, spočívá především v jeho tvaru, který byl navržen tak, aby se lépe přizpůsobil konturám těla a je tak vhodný pro použití na místa, která se běžným krytím hůře ošetřují, jako jsou například podpaží, kotníky nebo ramena. Mezi další výhody patří také jeho prodyšnost. Přestože je vodotěsný, z vnějšku ránu chrání před proniknutím nečistot a bakterií. 

HydroTac Border Multisite balení

Nyní tuto novinku nabízíme ve dvou velikostech, a to kruhovou variantu o průměru 6 cm a variantu oválnou o rozměrech 8x11 cm.

HydroTac Border Multisite produkty

Způsob aplikace

Použití HydroTac Border Multisite je velmi jednoduché a účinné. S krytím se snadno manipuluje a není k tomu zapotřebí dalších nástrojů. Obvod krytí ohraničuje přilnavý lepicí materiál, který zajišťuje spolehlivou fixaci bez nutnosti použití dalších fixačních produktů a zároveň umožňuje pohodlnou aplikaci krytí, které se díky výřezům v okraji lépe přizpůsobí tvaru těla. Krytí může na ráně zůstat až 7 dní a nejsou tedy nutné časté a nepříjemné převazy. Další výhodou je skutečnost, že se dá velmi dobře kombinovat s kompresivními obvazy

Produkty z řady HydroTac jsou jednorázové sterilní pěnové obvazy, které kombinují funkci hydratace v místě rány a zároveň funkci absorpce exsudátu, čímž podporují proces hojení ran. Tato technologie se může používat při léčbě lehce až středně exsudujících ran ve fázi granulace a epitelizace, a to jak při akutních, tak i chronických ranách. Příkladem mohou být bércové vředy, syndrom diabetické nohy, pooperační rány nebo jiná větší poranění kůže. 

HydroClean pěnové krytí