Co vás přimělo k rozhodnutí používat při ošetření ran právě MediSety a jednorázové nástroje?

Jako hlavní výhodu těchto materiálů spatřuji to, že veškeré základní komponenty mám při péči o ránu na jednom místě a nemusím se zdržovat jejich sháněním po oddělení. Když potřebuji převázat ránu, vezmu si jeden balíček a mám v něm vše potřebné.

Zdravotní sestra Veronika Milanová

Na jaký typ rány používáte MediSety a jednorázové nástroje, a které z nich používáte nejčastěji?

MediSety volíme spíše na větší rány, které vyžadují delší ošetřovatelskou péči a delší převazy, aby se nám jejich použití vyplatilo. Většinou jsou to rány od třetího stupně výše, hluboké nekrotické rány, a takové, u kterých je potřeba větší chirurgický zásah, jako je například odstříhávání nekróz nebo odumřelé kůže. Nejčastěji saháme po balíčku se sterilním převazovým materiálem a z jednorázových nástrojů jsou to nůžky a pinzety.

Jakou změnu vám to přineslo do praxe? 

Zjednodušení a efektivitu práce, a to právě díky tomu, že mám vše pohromadě, a hlavně nepotřebuji žádný pomocný personál, který by mi chystal a podával jednotlivé komponenty. Vše si připravím jednoduše sama a můžu začít rovnou převazovat, aniž bych musela zapojovat někoho dalšího.

Jaká doporučení byste předala svým kolegům, kteří se zabývají hojením ran? 

Určitě bych jim doporučila používání MediSetů a jednorázových nástrojů jednak kvůli efektivitě práce ale také proto, že jsou vždy sterilní a nedochází tak ke zbytečnému zavlečení infekce do rány. 

Jak vnímáte spolupráci v oblasti MediSetů a jednorázových nástrojů se společností HARTMANN?

Spolupráce se společností HARTMANN je perfektní. Obchodní zástupce je nám vždy k dispozici s odbornou konzultací.