30. 05. 2016 1 minuta

Nové inovativní hydroaktivní krytí HydroTac® představuje gelovou technologii, která urychluje proces hojení akumulací růstových faktorů, což umožňuje rychlé zacelení rány ve fázi epitelizace.

Technologie HydroTac®

Na ránu přiléhá kontaktní hydrogelová vrstva obsahující hydratované polyuretany, které trojnásobně zvyšují koncentraci růstových faktorů. Tím je stimulována proliferace a migrace keratinocytů a podpořeno hojení rány ve fázi epitelizace. Rychlé zacelování ran ve fázi epitelizace navíc snižuje riziko infekce.
Technologie AquaClear v krytí HydroTac® vytváří v ráně optimální vlhké prostředí, činí ránu aktivnější a podporuje tělu vlastní proces hojení. Krytí je schopno dostatečně absorbovat exsudát z rány a zároveň ránu aktivně hydratovat. Výměna krytí je bezpečná a traumatická.

Univerzální použití

HydroTac® lze použít pro širokou škálu ran od ulcerací, proleženin a diabetické nohy až po traumatické rány. Samolepicí varianta HydroTac®Comfort je pak vhodná především na traumatické a pooperační rány, odřeniny či proleženiny.

Léčba rány ve dvou krocích

HydroTac® je pro své jedinečné vlastnosti ideálním doplňkem k čisticímu účinku krytí HydroClean®. Spojením pouhých dvou kroků tak vzniká jednoduchý, účinný a univerzální systém hojení – HydroTerapie, který dokáže pokrýt všechny fáze hojení ran od čištění až k hojení.

1